Želim da pronađem u
u
Pretraga

Kako da pronađete dobar kurs engleskog jezika

Kako da pronađete dobar kurs engleskog jezika

Mnogi novi polaznici škola stranih jezika ne znaju da je za učenje jezika važno ne samo da nađete školu jezika, već i dobrog predavača i dobar kurs engleskog jezika.

Kako možete da učite engleski jezik ako je vaš predavač dosadan ili ako vas ne interesuje to što vam priča? Ili još gore, šta ako zbog njegove nemogućnosti da vas nauči pomislite da niste sposobni da naučite jezik.

Ukoliko nastavite da učite na taj način uprkos svemu, nećete stići daleko. Zbog toga morate biti oprezni, zato što način na koji učite strani jezik sada može uticati na način na koji učite jezik zauvek.

U ovom članku ćemo vam objasniti šta to čini dobrog predavača i kako da nađete dobar kurs engleskog jezika koji će odgovarati vašem stilu učenja.

Morate biti uključeni u nastavu

Da biste našli dobrog predavača pre svega morate naći nekog ko će vas uključiti u nastavu time što će vam davati interesantne vežbe. Kada ste uključeni u nastavu više ćete obraćati pažnju na gradivo zbog toga što ćete biti zainteresovaniji.

Ukoliko sebe morate da terate da odete na čas, nećete biti dovoljno inspirisani da date sve od sebe pri učenju. Ovaj tip učenja neće biti produktivan, i često ćete gubiti pažnju. Ukoliko se to desi, znajte da niste dovoljno uključeni u nastavu.

Postoji više načina da vas predavač uključi u nastavu, počevši od vežbi koje su prilagođene vašem znanju. Predavač mora da proceni koliko ste gradiva savladali i da vam u skladu sa tim daje vežbe koje nisu van vaših mogućnosti. Za to je potrebno puno iskustva i znanja. Kurs engleskog jezika mora se menjati u skladu sa razvojem vaših veština.

Isto tako, ukoliko vam predavač daje zadatke koji su ispod vašeg nivoa znanja jezika, brzo će vam postati dosadno. Ukoliko pak dobijate preteške zadatke, pored dosade možete osetiti i frustraciju. Ovde ljudi obično odustaju.

Osećate se kao kod kuće

Sledeća stavka na koju morate da obratite pažnju je ambijent u kome se časovi odvijaju. Učenje može biti izazovno i često se zbog toga možete osećati nelagodno. Stoga, dobar predavač mora da vam pomogne da se osetite prijatno i kao kod kuće u učionici. Samim tim će i bilo kakve nelagodnosti pri učenju biti blaže i neće vam se činiti kao ogroman problem.

Primećujete napredak

Još jedna važna odlika dobrog predavača je da on ili ona primećuju vaš napredak i pomažu vam da što bolje iskoristite stečeno znanje. Vežbe koje će vam pripremati moraju vas podstaći da rešavate probleme na nivou znanja kojim raspolažete. Takođe je važno da vam predavač ne daje vežbe „na kašičicu“ ili vežbe koje su prelake, već vežbe koje će doprineti vašem napretku.

Kako časovi engleskog jezika prolaze počećete da se osećate samouverenije u sebe i svoje znanje, ne zbog toga što vam predavač to kaže već zbog toga što postignete tokom vežbi. Kako bi postigli što veći napredak, predavač vam mora držati časove isključivo na engleskom jeziku, bez prevođenja na vaš maternji. Time ćete naučiti druge načine da se izražavate, čak i kada ne možete da se setite neke reči ili gramatičkog pravila.

Komentari 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

ŠKOLE JEZIKA U SRBIJI

Učiavanje…