Želim da pronađem u
u
Pretraga

Crtani filmovi koji mogu da pomognu deci da nauče engleski jezik

Crtani filmovi koji mogu da pomognu deci da nauče engleski jezik

Ako želite da vaše dete govori engleski jezik, pored toga što ćete ga od malena upisati na kurs engleskog jezika za decu, gledanje crtanih filmova je odličan način da još bolje usvoji znanje engleskog jezika kroz zabavu a pritom ćete ga podstaknuti da zavoli engleski jezik.

Crtaći sadrže sjajnu muziku, zabavni su, sa dosta boja i akcije. Glasovi koji se koriste za crtane likove izgovaraju se jasno, svaka reč se izgovara tako da deca mogu da je razumeju i usvoje.

Crtani filmovi obično traju oko 20-tak minuta, što je dovoljno da zadrže pažnju dece. Crtaći sadrže reči koje odgovaraju početnicima a tako i srednjim i naprednim korisnicima engleskog jezika. Veoma često se reči ponavljaju kako bi pomogli deci da nauče engleski jezik na prirodan i lak način.

Izdvojili smo 20 crtanih filmova koji bi mogli da pomognu deci da nauče osnove pre nego što upišu kurs engleskog jezika za decu .

Simpsons

Ova animirana serija govori o porodici Simpson koji žive u gradu Springfild u Americi. Homer Simpson radi u nuklearnoj elektrani, oženjen je sa Mardž sa kojom imaju tri deteta, nestašnog Barta, Lisu, bebu Megi i ljubimce pomoćnika Božić Bate i Grudvu. Ovo je savršena crtana serija  za celu porodicu. Počela je sa emitovanjem 1989. i još uvek se snima.

Futurama

Ovo je američka animirana serija koja ima naučno fantastični karakter i smeštena je u 31. veku u Njujorku. Serija počinje tako što raznosač pica Philip J. Fry bude slučajno zamrznut u noć nove 2000. godine i bude odmrznut 1000 godina kasnije. Njegovu družinu čine robot Bender, kleptoman i alkoholičar, neustrašiva Lila koja je inače mutant sa jednim okom, Hjubert Džej Farnsvort, Frajev daleki potomak, Doktor Džon D. Zoidberg, Ejmii Vong i Hermes Konrad. Ova crtana serija nije pogodna za decu manjeg uzrasta zbog samog karaktera serije već je više za starije koji se i dalje osećaju kao deca.

Scooby-Doo, Where Are You?

Nova crtana serija Skubi-du koja je počela sa emitovanjem 2010. godine za koju verujemo da nema ko nije čuo. Ovaj crtani govori o četvoro tinejdžera koji rešavaju natprirodne misterije uz pomoć njihovog psa Skubija i bezbroj njihovih avantura i budalaština.

Gledaoci crtaća mogu da uživaju u njihovim avanturama, koje su smeštene u svakoj mogućoj situaciji.

Ovaj crtać je sjajan za  učenje engleskog jezika za starije učenike, od 9 godina pa naviše jer sadrži dosta zanimljivih misterija u koje mogu da se udube i da pokušaju da je reše i sami.

The Flintstones

Ova crtani govori o porodici Kremenko i njihovim susedima i dobrim prijateljima Kamenko. Flinstons je serija koja je smeštena u kamenom dobu i jedna od najpopularnijih animiranih serija ikada.

Ako želite da gledate crtani porodično i da pomognete deci da nauče engleski jezik dok provodite vreme zajedno, ovo je odličan izbor.

Sponge Bob Square Pants

Ovo je Američka animirana serija čiji je glavni junak Sunđer Bob koji živi u ananasu na dnu mora, sa svojim ljubimcem pužem Gerijem dok mu je prvi komšija arogantni Lignjoslav sa kojim radi u Krasta Krabi kao kuvar. Često upada u nevolje sa svojim prijateljem Patrikom i svaka epizoda je još jedna njihova nova avantura.

Mickey Mouse

Miki Maus je zvezda ove  animirane serije koju je stvorio Walt Disney. Postoji još dosta likova koji su uključeni u ovu seriju uključujući Mini Maus, Donald Dak, Pluto i drugi. Uz ovaj crtani su odrasle mnoge generacije kojima je pomogao da nauče engleski jezik.

 

Arthur/Artur

Klasičan crtać, Artur je među najdužima koji su se našli na našoj listi. Omiljen kod dece jer saosećaju sa glavnim likom i poistovećuju se sa njim i njegovom brigama u školi, prijateljima i porodicom. Atur crtani film će naučiti dosta decu i o humanosti dok će ih sa druge strane i jako zabaviti. Što se tiče engleskog jezika, na osnovnom je nivou gde se povremeno prikazuju pesme koje će deca lako prepoznati i razumeti, što ga čini odličnim programom za učenje engleskog jezika.

Maya & Miguel

Crtana serija Maja i Migel je dosta orijentisan porodici i porodičnom životu, a glavni crtani junaci su mala deca. Uglavnom su to poznate situacije koje se dešavaju kod svih nas i kod naših suseda. Ovo je još jedna odlična crtana serija koja će obogatiti rečnik engleskog jezika kod dece.

Phineas and Ferb

Ovaj crtani je dosta omiljen kod dece i može se reći da je postao popularan preko noći zbog jako umnog humora, prefinjenog dijaloga i jako smešnih situacija.

U ovom crtaću se može čuti i dosta tehničkog žargona koji je dobar za stariju decu i za tinejdžere koji već solidno poznaju engleski jezik. Deca koja prate ovaj crtani će bolje razumeti engleski humor i obogatiti svoj rečnik.

 

Avatar: The Last Airbender

Za „The Last Airbender“ može da se kaže da je remek delo. Roditelji se zajedno sa svojom decom zajedno bore sa neprilikama i neprijateljima. U ovom crtanom filmu koriste se i istinite borilačke veštine istočnjačke kulture u pričama. Crtani je sinhronizovan na engleskom i može da drži pažnju deci satima a da pritom i nauče engleski jezik.

Teen Titans Go!

Ova crtana serija je dobar izbor za decu od 8. godina i starije. Dijalozi su nešto ozbiljniji, a deca će se brzo i poistovetiti sa pojedinim likovima. Svaki od crtanih junaka je jedinstven na svoj način i jedinstvenim načinom govora. Deca će na ovaj način moći da vežbaju akcenat i terminologiju.

 

Word Girl

Ovaj crtani je fokusiran na edukaciju dece ali je podjednako i zabavan. Situacije u kojima se nalazi između uzbudljive akcije uključuje  i metode učenja. Ovo je sjajan način da privučete pažnju dece a i da im pomognete da brže savladaju engleski jezik.

The Boss Baby

Netfliks-ova serija „The Boss Baby“je jako brzo postala senzacija. U pitanju je komedija koja je podjednako smešna ikako deci tako i odraslima. Živopisna animacija i duhoviti dijalozi čine ovu seriju odličnim izborom za roditelje koji samo podučavaju svoju decu engleskim jezikom.

Inspector Gadget

Inspektor Gadžet je robot koji je tajni agent i besprekoran na svom poslu. Ovaj crtani film ima dosta akcije i humora i možete ga  takođe naći na Netfliksu.

Curious George

Radoznali Ddžorž je afrički majmun koji stalno upada u nevolje. Pored sebe uvek ima svog prijatelja „The Man in the Yellow Hat“ koji je uvek tu da ga izvuče iz nevolje.

 

Dexter’s Laboratory

Dekster je genije koji ima tajnu laboratoriju. Pun je novih ideja koje inovira i nada se da mu njegova sestra Di Di  neće sve to uništiti.

Martha Speaks

Ovo je crtani koji govori o psu koji uči da govori nakon što je pojeo alfabetnu supu. U svakoj epizodi se uči nešto novi, pri čemu se nove reči ponavljaju više puta u toku epizode kako bi pomogli deci da ih upamte.

Dinosaur Train

Ovo je crtani  film sa kojim će deca predškolskog uzrasta dosta saznati o prirodnim naukama i dinosaursima.

WordWorld

Ovo je crtana serija kooja govori o grupi životinja koje pokušavaju da nauče decu  kako da ispravno izgrade nove reči na engleskom jeziku.

Postcards from Buster

Ovaj crtani film govori o zecu Busteru koji putuje oko sveta sa svojim ocem i o njihovom avanturama.

Pomoći deci da nauče engleski nije ni malo lak posao. Mnogo roditelji imaju problema da održe interesovanje kod dece, za kurs engleskog jezika za decu, vežbanje u  slobodno vreme i slično.

Zbog toga je pronalaženje kreativnih načina izlaganja dece engleskom jeziku ključno. Iako je teško privući pažnju mladih, ranije godine su nabolje vreme za početak i učenje engleskog jezika. Jedan od jednostavnijih načina da pomognete svojoj deci da postanu uzbuđeni u učenju engleskog jezika je da to rade kroz zabavu i igru, a crtani filmovi upravo tome i služe.

Komentari 1

  1. Pingback: Kako da poboljšate znanje engleskog jezika - Centar Stranih Jezika

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

ŠKOLE JEZIKA U SRBIJI

Učiavanje…